نکاتی در مورد نصب سیستم گرمایشی و سرمایشی و تهویه مطبوع

کار با سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی و تاسیسات ساختمان نیازمند مهارت‌های خاصی است. برخی از این مهارت‌ها عبارتند از کار با برق، ابزارهای مختلف و تجهیزات آزمایش. فشارهای بالا، دمای بالا یا بسیار کم، ولتاژ و جریان زیاد برق، برخی از خطراتی است که در هنگام نصب و حین کار با تاسیسات ساختمان باید به آن‌ها توجه داشته و نکات ایمنی مربوط به آن‌ها را رعایت کرد. در این جا ۵ نکته مهم در رابطه با ایمنی تاسیسات ساختمان و سیستم‌های HVAC را بیان می‌کنیم.

نکاتی در مورد نصب سیستم گرمایشی و سرمایشی و تهویه مطبوع

۱- استفاده از وسایل محافظ

 

در هر زمانی که شما در معرض آلودگی‌هایی مانند گرد و غبار، گازهای مختلف و مواد زاید آلوده قرار بگیرید، برای جلوگیری از تنفس و ورود آلودگی به بدن خود باید از ماسک‌ها و وسایل محافظ استفاده کنید. اگر ماسک مورد استفاده فاقد محافظ چشم باشد، برای جلوگیری از تماس با مایعات یا ذرات معلق در هوا، باید از عینک یا محافظ صورت استفاده کنید. در هنگام دست زدن به هر چیزی، از قبیل ورق فلز یا شیشه، که می‌تواند شما را مجروح کند یا به شما آسیب برساند، استفاده از دستکش و محافظ دست و بازو توصیه می‌شود.

کفش‌های مقاوم در برابر لغزش، در هنگام کار در محیط‌های لغزنده و یا در هنگام نشت مایعات، باید مورد استفاده قرار گیرند. چنانچه شما در محیطی کار می‌کنید که ممکن از برخی اشیاء یا اجزاء تاسیسات ساختمان روی سرتان بیفتد، باید از کلاه ایمنی استفاده کنید.

۲- استفاده از تجهیزات مناسب

 

یکی از نکات مهم در هنگام نصب تاسیسات ساختمان و سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی استفاده از تجهیزات مناسب و تخصصی است. قبل از شروع به هر کاری، باید ابزارهای مورد نیاز خود مانند آچار، انبردست، آنمومتر، تجهیزات کار با برق و جارو را تهیه کنید. با وجود تهدیدات همیشگی نشت گاز یا اشعه، داشتن دستگاه ردیاب نشت بسیار مهم است. نگهداری درست از ابزارهای کار برای ایمن ماندن در هنگام کار با آن ابزار اهمیت زیادی دارد.

۳- شناسایی مخاطرات

 

یکی از نکات بسیار مهم در مورد تاسیسات ساختمان این است که قبل از ورود به کار، زمانی را به ارزیابی شرایط کاری و مخاطرات مربوط به آن اختصاص دهید. شما باید خطرات مربوط به هر نوع محیط کاری را بشناسید و قبل از شروع به کار اقدامات احتیاطی و ایمنی مناسب را انجام دهید. انجام کار در مدت زمان بیشتر و ایمن ماندن بسیار بهتر از عجله در کار و آسیب دیدن است.

به منظور شناخت بهتر مخاطرات انواع محیط‌های کاری برای کارگرانی که در محیط‌های ساختمانی کار می‌کنند، شرکت در دوره‌های آموزشی ایمنی کار با برق و تاسیسات ساختمان می‌تواند بسیار مفید باشد.

۴- ایمنی کار با مواد شیمیایی

 

در طول روز، به احتمال زیاد شما با طیف وسیعی از مواد شیمیایی روبرو می‌شوید که می‌تواند تهدیدی جدی برای سلامت شما باشد. همه چیز از مایعات سردکننده و تمیز کننده گرفته تا حلال‌ها و مواد شوینده، ممکن است در صورت استفاده نادرست از آن‌ها باعث جراحت و آسیب‌دیدگی شوند. در برخی موارد، برخی مواد شیمیایی قابل احتراق ممکن است منفجر شوند و مشکلات بزرگی چه از نظر جسمی و چه از نظر مالی ایجاد کنند. به همین دلیل همیشه باید در هنگام استفاده از مواد شیمیایی که باعث سوختگی و آسیب رسیدن به پوست می‌شوند، از دستکش‌های محافظ مخصوص استفاده کنید.

در هنگام حمل و ذخیره مواد شیمیایی همیشه باید از روش‌های مناسب استفاده کرده و نکات امینی را رعایت کنید. اگر در مورد ماده خاصی اطلاعات لازم در مورد ایمنی کار با آن را ندارید، حتما قبل از استفاده از آن از یک فرد متخصص مشورت بگیرید.

۵- جلوگیری از شوک و برق‌گرفتگی

 

از آنجا که در هنگام نصب و کار با تاسیسات ساختمان، با تجهیزات الکتریکی سروکار خواهید داشت و ممکن است به طور کامل با آن‌ها آشنایی نداشته باشید، باید بسیار محتاطانه عمل کرده و اقدامات پیشگیرانه را انجام دهید تا خطر شوک یا برق‌گرفتگی را به حداقل برسانید. این نکته به ویژه در زمان نشت آب در سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی و تهویه مطبوع بسیار حائز اهمیت است. با ریختن آب یا برخی مایعات بر روی قطعات برقی، امکان خرابی تجهیزات و ایجاد خطر برق‌گرفتگی بسیار افزایش می‌یابد. معمولا بهترین راه برای ایمن ماندن در این مواقع، این است که از قبل جریان برق را قطع کرده و یا از دستگاه‌های قطع برق خودکار استفاده کنید. این کار علاوه بر حفظ ایمنی در برابر خطرات جانی، از آسیب رسیدن به تاسیسات ساختمان و تجهیزات گران قیمت نیز جلوگیری می‌کند.