نقش تاسیسات مکانیکی ساختمان در انتقال کرونا

اکنون کاملاً ثابت شده است که انتقال کرونا معمولاً در فضاهای بسته اتفاق می‌افتد. سیستم‌های گرمایش و تهویه مطبوع (HVAC) و به طور کلی تاسیسات مکانیکی ساختمان اگر به ‌خوبی نگهداری شوند و برای استفاده در همه‌گیری کرونا سازگار شوند، ممکن است بتوانند نقشی مکمل در کاهش بالقوه انتقال کرونا از طریق هوا داشته باشند.

نقش تاسیسات مکانیکی ساختمان در انتقال کرونا

در تاسیسات مکانیکی ساختمانباید نکاتی در نظر گرفته شود تا انتقال کرونا از طریق هوا را در فضاهای بسته کاهش دهد

  • کنترل منابع احتمالی انتشار کرونا در فضاهای بسته

  • کنترل‌های مهندسی در تهویه مکانیکی توسط سیستم‌های (HVAC)

  • تهویه طبیعی فضاهای بسته

  • رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط افراد و سازمان‌ها.

سیستم‌های گرمایش و تهویه هوا (HVAC)

از سیستم‌های HVAC برای ایجاد شرایط محیطی مناسب (دما و رطوبت) و هوای تمیز در محیط‌های داخلی مانند ساختمان‌ها و وسایل نقلیه استفاده می‌شود که این سیستم‌ها بسته به کاربرد آنها و عملکردهای ساختمان یا وسیله نقلیه، به روش‌های مختلفی می‌توانند پیکربندی شوند. سیستم‌های تهویه با تبادل هوای داخل و خارج و فیلتراسیون، هوای پاک را تأمین می‌کنند.

سیستم‌های تهویه مطبوع می‌توانند بخشی از سیستم‌های HVAC و به طور یکپارچه یا مستقل از آن باشند و فیلتراسیون، سرد و یا گرم کردن و رطوبت‌زدایی هوا را فراهم می‌کنند. سیستم‌های مستقل معمولاً بدون مخلوط کردن آن با هوای بیرون، هوا را دوباره به گردش می‌اندازند. تهویه ضعیف در فضاهای محدود داخلی با افزایش احتمال انتقال عفونت‌های دستگاه تنفسی مانند آنفلوانزا، سل و کرونا همراه است، به‌خصوص در ارتباط با بیماری همه‌گیر کرونا .

زمانی که شخص ناقل علائم ظاهری از خود نشان نمی‌دهد احتمال انتقال به سایر افراد چندین برابر می‌شود. اگرچه نقش تهویه و تاسیسات مکانیکی ساختمان در جلوگیری از انتقال کرونا در حال حاضر به ‌خوبی مشخص نشده است، اما این موضوع واضح است که با جلوگیری از پراکندگی ذرات عفونی این ویروس می‌توان در به حداقل رساندن خطر انتقال،کمک شایانی کرد.

در جامعه علمی بحث در مورد اصطلاحات دیرینه‌ای وجود دارد که قطرات را دارای اندازه ذرات متوسط ​​5 میکرومتر و ذرات مایع معلقی را که در هوا از طریق عطسه، سرفه و یا حرف‌زدن و آواز خواندن در هوا منتشر می‌شوند با اندازه ذرات متوسط کوچک‌تر از 5 میکرومتر تعریف می‌کنند. با این ‌وجود، در آنجا این اتفاق ‌نظر وجود دارد که سرفه، فریاد، آواز، ترکیبی از قطرات و ذرات را در طیف وسیعی از هوا منتشر می‌کند.

چندین تحقیق به طور قطع نشان می‌دهد که انتقال ویروس از طریق ذرات مایع معلق بیشتر در فضاهای بسته که در آن بسیاری از افراد برای مدت ‌زمان طولانی‌تر می‌مانند، رخ می‌دهد تا فضای باز همچنین طی مقالات دیگری اثبات شده قابلیت سرایت ویروس کرونا در بخش نگهداری از مبتلایان این بیماری به علت وجود تهویه های قوی و تاسیسات مکانیکی اصولی بسیار کم‌تر از مهمانی‌های خانگی است.

مطالعات نشان می‌دهد که ذرات کرونا می‌توانند بر روی مواد مختلف باقی بمانند که مدت‌ زمان آن به دما، رطوبت محیط و جسم بستگی دارد که اگر رطوبت هوا کمتر باشد شرایط زیست این ویروس نیز کمتر خواهد بود.

انتقال کرونا در فضاهای بسته و نقش سیستم‌های HVAC

سیستم مدیریت ساختمان (BMS) یک سیستم با فن آوری بالا است که در ساختمان‌ها نصب می‌شود و تأسیسات مکانیکی ساختمان و الکتریکی آن مانند کنترل هوا، سیستم‌های خنک‌کننده، روشنایی، سیستم‌های قدرت، سیستم‌های آتش‌نشانی و سیستم‌های امنیتی را کنترل می‌کند. هدف از BMS دستیابی به کارایی کارآمدتر ساختمان با کاهش هزینه‌های کار و انرژی و ایجاد محیط کار ایمن و راحت برای ساکنان ساختمان است.

ساختمان‌های مدرن و سیستم‌های گرمایش و تهویه هوای مطبوع آنها (HVAC) بزرگ‌ترین مصرف‌کننده انرژی هستند. درحالی‌که تقاضای روز افزون برای کیفیت بهتر محیط داخلی، عملکرد و مسائل زیست ‌محیطی مورد نیاز است، این ساختمان‌ها نیاز به صرفه‌جویی بیشتر در زمینه مصرف انرژی دارند. مدیریت انرژی با استفاده از طرح‌هایی مانند مدیریت زمان اوج مصرف یا برنامه ریزی برای خاموش شدن شدن برق ها طی زمانی خاص، حاصل می‌شود.

با این‌حال، بیشتر استراتژی‌های کنترل نظارتی و بهینه موجود بسیار تئوریک و فاقد عمومیت هستند به طوری که تنها 5 درصد مردم ایالات متحده از این سیستم برای تاسیسات مکانیکی ساختمان ها استفاده می‌کنند. نقش سیستم‌های HVAC به‌خصوص در این دوره همه‌گیری و انتقال کرونا و همین‌طور به‌ویژه در فضاهای داخلی شلوغ و محدود مانند محل کار (دفاتر، کارخانه‌ها) و سایر محیط‌های داخلی مانند کلیساها، رستوران‌ها، اجتماعات در پیست‌های اسکی، مهمانی‌ها، مراکز خرید، خوابگاه‌های کارگری، کلاس‌های رقص، کشتی‌ها و وسایل نقلیه کروز بسیار پراهمیت و پررنگ‌تر شده است.

به نظر می‌رسد مدت زمانی که افراد در محیط‌های داخلی می‌مانند با میزان شیوع ارتباط مستقیم دارد. به ‌عنوان‌ مثال، طی یک تمرین گروه آواز 2.5 ساعته در ایالات متحده، 32 مورد تأیید شده و 20 مورد مبتلا بدون علامت به کرونا در بین 61 شرکت‌کننده (2/85 درصد) وجود داشت. در تحقیقات اپیدمیولوژیک در یک مرکز تماس در کره جنوبی، میزان شیوع در بین 216 کارمند در طبقه نهم مرکز تماس 43.5٪ بود که نشان‌ دهنده انتقال گسترده در محیط شلوغ کاری است. دانشمندان همچنین فهمیدند مدت‌زمان تماس افراد مهم‌ترین نقش را در شیوع کرونا داشته است که اگر از تاسیسات مکانیکی ساختمان به صورت اصولی و مناسب با زیست انسان در شرایط بحرانی استفاده می‌کردند این آمار به مراتب بهتر از وضع موجود بود.