رادیاتور آب گرم
رادیاتورهای آب گرم، از گرمای حاصل از دیگ بخار و ظرفیت انتقال حرارت آب استفاده میکنند و سوخت دیگ بخار، گاز، روغن یا چوب است. شیلنگهایی برای انتقال آب خنک شده به دیگ بخار برای تولید گرما در آن تعبیه شده است که برای انتقال آب گرم به رادیاتورها استفاده میشود. برای تاسیسات ساختمان خود، در هنگام خرید رادیاتور دقت لازم را داشته باشید و تمامی جوانب را مطابق با نیاز خود بسنجید.
امروزه رادیاتورهایی وجود دارند که مطابق با دمای محیط عمل میکنند. درواقع توسط خود رادیاتور یک تنظیم خودکار برای هر اتاق صورت میگیرد. جالب است بدانید، اینترنت برای تاسیسات ساختمان نیز کاربرد بسیار بالایی دارد. تنها با استفاده از یک ریموت و یا بوسیله گوشیهای هوشمند میتوانید مدیریت گرمایش و نظارت بر مصرف انرژی ساختمان را به عهده بگیرید.

کدام رادیاتور آب گرم برای تاسیسات ساختمان شما مناسب است؟
در زمان نصب سیستم گرمایش مرکزی برای تاسیسات ساختمان خود به رادیاتور آب گرم احتیاج دارید. در رادیاتور آب گرم، گرما از طریق آب به بدنه دستگاه منتقل میشود. بنابراین رادیاتور با یک سیستم گرمایش مرکزی کار میکند، زیرا آب در یک دیگ (گاز ، چوب یا سوخت) با استفاده از پمپ حرارتی یا از طریق گرمایش خورشیدی گرم میشود. سپس وارد دستگاه میشود که سبب گرم شدن محیط اتاق میشود.
برای انتخاب یک رادیاتور مناسب، باید ویژگیها و استفادهای که از اتاقها میشود، را در نظر بگیرید. نکته حائز اهمیت این است که بدانید، کدام اتاقها به طور مرتب در شبانهروز به کیفیت مناسب حرارتی نیاز دارند. اتاقهایی که کمتر از آنها در طول شبانه روز استفاده میکنید، به درجه حرارت پایینتری نیاز دارند، اما حمام به درجه حرارت بیشتری نسبت به سایر اتاقها نیاز دارد.
برای آنکه تشخیص دهید، برای تاسیسات ساختمان خود از کدام نوع رادیاتور استفاده کنید، لازم است، موارد زیر را در نظر بگیرید:
- نوع اتاق
- سطح اتاق
- سبک زندگی
انواع رادیاتور آب گرم
دو نوع رادیاتور آب گرم وجود دارد: رادیاتور با درجه حرارت پایین و رادیاتور با درجه حرارت بالا
رادیاتورهای درجه حرارت بالا، دمای بین ۷۰ تا ۹۰ درجه سانتیگراد است. این رادیاتورها به نسبت رادیاتورهای درجه حرارت پایین ارزانتر هستند. لازم به ذکر است، این رادیاتورها عملکرد دیگ بخار را به خطر میاندازند.
رادیاتورهای آب گرم درجه پایین، دمای بین ۴۵ تا ۵۰ درجه سانتیگراد گرما میدهند و به دلیل اینکه دیگ بخار عملکرد بهتری دارد، بنابراین میتوان گفت عمر طولانیتر نسبت به رادیاتور درجه حرارت بالا دارند؛ در نتیجه مقرون به صرفهتر هستند.
تفاوت بین رادیاتورهای آب گرم با درجه حرارت بالا و پایین چیست؟
رادیاتورهای آب گرم با درجه حرارت پایین (یا رادیاتورهای گرمای نرم) و رادیاتورهای آب گرم با دمای بالا دقیقاً عملکرد یکسانی دارند. تنها تفاوت آنها، در دمای آب است، رادیاتور با درجه حرارت بالا، ۹۰ درجه سانتیگراد و رادیاتور با درجه حرارت پایین، ۵۰ درجه سانتیگراد است. مهمترین مزیت آن عدم نیاز به گرم کردن آب تا ۹۰ درجه سانتیگراد و صرفهجویی در انرژی است.
از آنجا که این امر نیاز به تلاش کمتری از دیگ بخار و رادیاتور دارد، مصرف انرژی در مقایسه با رادیاتورهای معمولی بسیار کاهش مییابد. با این حال، برای گرمایش به همان میزان با مصرف انرژی کمتر، یک منطقه گرمایش بزرگتر لازم است. لازم است بیان شود، رادیاتورهای دمای پایین نسبت به رادیاتورهای دمای بالا بزرگتر هستند. این نوع رادیاتور باید با یک دیگ بخار با دمای پایین یا یک پمپ حرارتی همراه باشد تا بهینه کار کند و حداکثر بهرهوری را داشته باشد.
چه تفاوتی بین رادیاتورهای چدن، فولاد و آلومینیوم وجود دارد؟
اگر به دنبال تاسیسات ساختمان کلاسیک هستید، رادیاتورهای چدن گزینه مناسبتری هستند. آنها بهترین اینرسی را دارند، این بدان معنا است که رادیاتور پس از خاموش شدن، گرما را برای مدت زمان طولانی نگهداری و توزیع میکند. اما یکی از معایب آنها وزن زیاد و قیمت بالای آنها است.
اگر برای تاسیسات ساختمان خود به دنبال افزایش سریع دما هستید، به سراغ رادیاتورهای استیل(فولادی) بروید. این رادیاتورها دارای دیوارههای بیسار نازکی هستند که سبب انتقال سریع گرما میشود، اما پس از خاموش شدن به سرعت خنک میشوند. از این رادیاتورهای میتوانید در اتاقهایی که عایق مناسبی دارد، استفاده نمایید. رادیاتورهای استیل ارزانتر و مقرون به صرفهتر هستند.
رادیاتورهای آلومینیومی به سرعت گرما را جمع میکنند و به آرامی توزیع میکنند. طراحی این رادیاتورها نسبتا کلاسیک است. این رادیاتور مزایای رادیاتورهای چدن و استیل را باهم دارد.