چه لوله هایی در تاسیسات مکانیکی ساختمان استفاده می شود؟

در این مقاله انواع لوله‌هایی که که معمولا برای استفاده در تاسیسات مکانیکی ساختمان و برای اهداف مختلف به کار گرفته می‌شوند را بیان می‌کنیم.

چه لوله هایی در تاسیسات مکانیکی ساختمان استفاده می شود؟

لوله فولادی سیاه:

این لوله از جنس آهن است که در تاسیسات مکانیکی حرارتی مرکزی و سیستم تهویه مطبوع و همچنین برای رفت و برگشت آب و گازوئیل از آن استفاده می‌شود.

لوله فولادی سفید یا گالوانیزه:

این لوله همان لوله سیاه است که برای محافظت آن با یک لایه از فلز روی پوشانده می‌شود. از این لوله برای سیستم آب گرم و سرد بهداشتی در تاسیسات مکانیکی ساختمان ها استفاده می شود.

لوله فولادی مانسمان:

در تاسیسات مکانیکی ساختمان از این لوله برای انتقال گاز و مواردی که فشار بالاست، استفاده می‌شود. این لوله از جنس فولاد است و نسبت به دو لوله قبل ضخیم‌تر بوده ولی قطر کمتری دارد.

لوله پلیمری: 

امروزه در تاسیسات مکانیکی بعضی از ساختمان‌ها، از لوله‌های پلیمری به جای لوله‌های فلزی استفاده می‌شود که در ساخت آن‌ها، همانطور که از اسمشان مشخص است، از پلیمرها استفاده می‌شود.

لوله فولادی برق:

در تاسیسات الکتریکی ساختمان و سیم کشی برق ساختمان‌ها استفاده می‌شود.

لوله چدنی، لوله سیمانی و لوله آزبستی:

که این لوله‌ها برای فاضلاب، لوله کشی آب و آبرسانی در تاسیسات مکانیکی ساختمان به کار گرفته می‌شود.

لوله مسی:

از لوله‌های مسی در سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی در تاسیسات مکانیکی ساختمان استفاده می‌گردد.

هرکدام از این لوله‌ها ممکن است معایبی داشته باشند، به عنوان مثال از معایب لوله‌های فلزی می‌توان به امکان زنگ زدگی، وزن زیاد و غیر اقتصادی بودن آن، اشاره کرد و یا لوله‌های پلیمری منبسط می‌شوند، اکسیژن ممکن است در آن‌ها نفوذ کند، در برابر نور دما و فشار بالا مقاوم نیستند و ....