سیستم گازرسانی چگونه کار میکند؟
کاربردها و مزایای وجود جریان گازطبیعی در یک ساختمان
تأمین گاز طبیعی در پروژههای تاسیسات مکانیکی ساختمان، نه تنها تامین نیاز مشتریان شما است، بلکه یک راه حل نوآورانه و مسئولانه برای حفظ محیط زیست و یک مزیت رقابتی برای سرمایهگذاری است. راهاندازی و اجرای تاسیسات مکانیکی ساختمان همواره از مهمترین موارد موثر در بهبود کیفیت زندگی و سکونت در یک ساختمان است.
بنابراین راهاندازی تاسیسات گاز طبیعی در یک ساختمان جزو ضروریات است و ارزش اقتصادی آن را افزایش میدهد. این بدان معناست که راحتی در خرید، صرفه جویی در انرژی و سهولت در استفاده از امکانات، جنبههای بسیار ارزشمند در بازار املاک و مستغلات را ارائه میدهد و در نتیجه موقعیت بهتر را در جهت ارتقاء و فروش برای شما فراهم میکند. علاوه بر استفاده معمول از گاز در تاسیسات ساختمان ها، در هر دو سیستم مرکزی (تولید مشترک برای کل ساختمان) و سیستم فردی برای پخت و پز، از گاز برای حرارت دادن فضا، خشک کردن، و آب گرم، نیز استفاده میشود.
سیستم گازرسانی چگونه کار میکند؟
انتقال جریان گاز از فشار بالا به فشار پایین، عملکرد اصلی سیستم گازرسانی طبیعی در تاسیسات ساختمان است که از طریق سیستم لوله کشی که در تاسیسات مکانیکی ساختمان دارای اهمیت بسیاری است صورت میگیرد. مقدار فشار در یک لوله در هر اینچ مربع اندازهگیری میشود، گاز طبيعي از منبع اصلی به خطوط جمعآوري ميرسد که مانند شاخههای يک درخت هستند و از آنجا که به مرکز جمعآوري نزديک ميشوند، بزرگتر ميشوند.
سیستم جمع آوری
یک سیستم جمعآوری ممکن است نیاز به یک یا چند کمپرسور برای انتقال گاز به خط لوله یا کارخانه پردازش داشته باشد. کمپرسور، یک موتور احتراق داخلی یا توربین است که فشار را برای انتقال جریان گاز از طریق خطوط لوله ایجاد میکند. اکثر کمپرسورها در سیستم انتقال گاز طبیعی، مقدار کمی از گاز طبیعی خطوط خود را به عنوان سوخت استفاده میکنند. بعضی از سیستمهای جمع آوری گاز طبیعی شامل یک واحد پردازش میشوند که عملکردی مانند حذف ناخالصیها مانند آب، دیاکسید کربن یا گوگرد دارد که ممکن است یک خط لوله یا گازهای غیر مستقیم مانند هلیوم را خراب کند، که باعث کاهش ارزش انرژی گاز میشود. تاسیسات پردازش همچنین میتوانند مقدار کمی پروپان و بوتان را نیز حذف کنند. این گازها برای مواد شیمیایی و سایر برنامههای کاربردی استفاده میشوند.
سیستم انتقال
گاز طبیعی از سیستم جمع آوری، به سیستم انتقال منتقل میشود، که عموما از حدود ۲۷۲۰۰۰ مایل خط لوله از جنس فولاد با مقاومت بالا تشکیل شده است. این خطوط انتقال بزرگ برای گازطبیعی را میتوان با سیستم بزرگراه بینالمللی کشور برای اتومبیل مقایسه کرد. آنها مقدار زیادی گاز طبیعی را هزاران مایل از مناطق تولیدی به شرکتهای توزیع محلی انتقال میدهند. فشار گاز در هر بخش از خط به طور معمول از ۲۰۰ پوند به ۱۵۰۰ پوند در هر اینچ مربع، به نوع ناحیهای که خط لوله در آن عمل میکند، بستگی دارد. به عنوان یک اقدام ایمنی، خطوط لوله به گونهای طراحی و ساخته میشوند که بتوانند میزان فشار بیشتری از آنچه واقعا در سیستم جریان دارد را تحمل کنند. بنابر این میتوان گفت که جنس لولهها و مقاومت آن نسبت به فشار در مبحث تاسیسات مکانیکی ساختمان، به خصوص تاسیسات گاز رسانی بسیار مهم است.
ایستگاههای کمپرسور
ایستگاههای کمپرسور حدودا در ۵۰ تا ۶۰ مایلی هر خط لوله قرار دارند تا فشار را افزایش دهند، چرا که فشار به دلیل اصطکاک گاز طبیعی که در لولههای فولادی حرکت میکند، از بین میرود. بسیاری از ایستگاههای کمپرسور به طور کامل اتوماتیک هستند، بنابراین با کمک این تجهیزات میتوان جریان را از یک مرکز کنترل مرکزی خط لوله در سیستم تاسیسات مکانیکی یک ساختمان، شروع یا متوقف کرد. اتاق کنترل همچنین میتواند به عنوان سیستم کنترل از راه دور به جهت قطع و وصل کردن جریان در طول سیستم انتقال استفاده شود. اپراتورهای سیستم، اطلاعات مربوط به عملکردهای دقیق را در هر ایستگاه کمپرسور نگهداری میکنند و به طور مداوم موتورهایی که در حال اجرا هستند را برای به حداکثر رساندن کارایی و ایمنی تنظیم میکنند.
انتقال گاز طبیعی به ساختمان
تاسیسات گازرسانی طبیعی یکی از مهمترین بخشهای مربوط به تاسیسات مکانیکی ساختمان است که به طور معمول، مسئول حفظ و بهرهبرداری خطوط لوله گاز و تاسیسات ساختمان های مسکونی است. هنگامی که فشار گاز به یک متر مربع برسد، از طریق یک تنظیمکننده فشار دیگر عبور میکند تا در صورت لزوم فشار آن را به کمتر از ¼ پوند کاهش دهد. برخی از خطوط خدمات حمل و نقل گاز در حال حاضر در فشار بسیار کم فعالیت میکنند. این فشار برای جریان گاز طبیعی در یک سیستم لولهکشی خانگی، طبیعی است. هنگامی که یک فر یا اجاقگاز روشن میشود، فشار گاز کمی بالاتر از فشار هوا است، بنابراین جریان گاز از شعلههای اجاق خارج میشود و به کمک حضور آتش دچار احتراق شده و به صورت شعله تمیز و آبی رنگ ظاهر میشود.