سیستم های گرمایشی
معروفترین سیستم های گرمایشی کوره هوای گرم، دیگ بخار و پمپهای حرارتی الکتریکی هستند.
کوره:
کوره وسیلهای است که در تاسیسات مکانیکی ساختمان ها برای سیستم گرمایشی با درجه گرمای بالا از آن استفاده میشود. کورههای نفت، گاز یا پروپان جدید عموما بازدهی بین 78 الی 98 درصد دارند و به سه نوع دسته بندی میشوند.
مدل پایه این کورهها که بازدهی حداقلی دارند نسبت به مدلهای قدیمی آن بهبود یافته و بین 78 الی 80 درصد بازدهی دارند. این افزایش کارایی اساسا به دلیل ترکیب بهتر مبدلهای حرارتی، سیستم احتراق الکتریکی و تعدیل کننده دریچه داخلی برای کاهش اتلاف انرژی میشود. در آب و هوای معتدل این نوع از سیستم گرمایشی میتواند بهترین و موثرترین گزینه باشد
کورههای با بازدهی متوسط، نسبت به مدل قبل کارایی و اثر بهتری دارند ( بین 80 الی 87 درصد). در این سیستم از مبدلهای حرارتی قویتری استفاده میشود که کنترل دقیقتری بر سیستم احتراق دارند.
مدل دیگر کورهها از بهره وری و بازدهی بیشتری برخوردارند (90 الی 96 درصد). این کوره ها از مبدل گرمایشی دومی برای اصلاح اتلاف گرما استفاده میکنند. اگرچه این نوع از سیستم گرمایشی گرانتر است اما بیشترین تاثیر و بهره وری را دارد و بهترین گزینه برای تاسیسات مکانیکی ساختمان در آب و هوای سرد یا ساختمانهای بزرگ است.
دیگ بخار:
دیگ بخار مخرن بزرگ و بستهای است که آب یا مایعی دیگر در آن گرم میشود و در تاسیسات مکانیکی ساختمان ها به عنوان سیستم گرمایشی از آن استفاده میشود.. همه دیگهای بخاری که برای سیستمهای گرمایشی ساختمانها از سال 1992 ساخته شده است باید بهره وری حداقل 80%AFUE، را داشته باشند، بهره وری دیگهای بخار قدیمی 55 الی 65 درصد AFUE بوده است. برای استفاده دیگ بخار مناسب برای تاسیسات مکانیکی ساختمان باید به بازدهی بالا، مصرف برق پایین توجه ویژه کرد. برای مثال امکاناتی مانند تعدیل دمای آب دیگ بخار بر اساس دمای خارجی، میتواند قیمتها را کاهش دهد.
علاوه بر سوخت اصلی، در دیگهای بخار همچنین برای به گردش درآمدن پمپها، برق مصرف میشود. برای استفاده مقرون به صرفه از آنها در تاسیسات مکانیکی ساختمان، باید از دیگهای بخار با مصرف انرژی پایین استفاده کرد.
پمپ حرارتی:
پمپهای حرارتی از یک چرخه خنککننده بهعنوان تهویهکننده هوا مطبوع استفاده میکنند ، اما در طول فصل سرما از آن چرخه برای گرمایش ساختمانها نیز استفاده میکنند. مصرف انرژی این نوع از سیستم گرمایشی نسبت به سایر مدلهای سیستمهای گرمایشی برقی بسیار پایینتر است.
پمپهای زمین گرمایی بازدهی و کارامدی بهتری دارند. چرا که گرما را از زیر زمین یا پمپهای گرمایی که از زیر زمین عبور میکنند، جذب کرده و قیمت آنها نسبت به پمپهای گرمایی که منبع آنها هوای محیط است بیشتر میباشد.