برنامه ریزی برای اجرای تاسیسات مکانیکی یک ساختمان
اجرای هر پروژه مهندسی نیازمند مطالعات و زمینهیابیهایی بر محور موضوع و کسب اطلاعات پیرامون اعمال و جزئیات کار است. برای شروع یک پلان کاری پس از مطالعات دقیق، نیاز است تا طراحی تاسیسات مکانیکی و کارایی آن از قبل اجرا شود تا عیبها و کاستیهای آن در طرح کلی و جامع جبران گردد.
در مراحل اول طراحی تاسیسات مکانیکی ساختمان نیاز است تا تخمینی ابتدایی در مورد ابزار کار و چگونگی فعالیت سیستم تاسیسات ساختمان صورت پذیرد، تا با توجه به آن بتوان برآوردی جزء به جزء از پروژه داشت و آن را به طور دقیق برنامهریزی کرد.
تهیه و استفاده از نقشههای اجرایی و تبدیل آن به بخشهای ریزتر جهت صورتبندی تجهیزات و ابزار، کاری مهم و جدی است که نیازمند دقت و توجه زیاد به ابعاد مختلف پروژه است.
این نقشهها معمولا پس از ورود و ایجاد محیطهای کارگاهی و با توجه به امکانات موجود، ویرایش شده و به شرایط موجود نزدیکتر و شباهت بیشتری پیدا میکنند. محاسبات دقیق پیرامون هزینههای تاسیسات ساختمان و ارائه آنها به کارفرما مراحلی حیاطی است که در اکثر پروژهها به دلیل حساس بودن و کم بودن زمان اجرا از اهمیت بالایی برخوردار است و نیاز است تا طراح تاسیسات مکانیکی نسبت به هر چه دقیق بودن این نیازها توجه بسیار کند.
مطالعه شرایط کاری و ابعاد مترولوژی پروژه و مکان اجرای تاسیسات مکانیکی ساختمان جهت طراحی سیستمهای برودتی و حرارتی، تهویههای مناسب و آنالیز ضرایب انتقال حرارت دیوارها، سقف و کف بر اساس جزئیات نقشههای معماری پروژه اهمیتی بسیار زیاد دارند بهگونهای که کوچکترین اشتباه باعث تلف شدن و صرف هزینههایی بسیار برای جبران آن میشود.
برای بررسی دقت کار میبایست جداولی شامل خلاصه بارهای سرمایشی و گرمایشی کلیه فضاهایی که نیاز دارند تا تهویه گردند (شامل طبقات بالایی، طبقات میانی، طبقات پایینی، فضاهای جنبی نظیر لابیها، دفاتر مدیریت ساختمان، سرایداریها، سالنهای اجتماعات، فضاهای ورزشی، استخر، سونا، جکوزی و ...) تهیه شود.
در نظرگرفتن نوع تجهیزات لولهای و آبرسانی، فاضلاب و .... در طراحی تاسیسات مکانیکی و صورتبندی مکان عبور آنها جهت ایمنی و عایق بودن، نوع اتصالات و نحوه کارایی و مکان کاربرد باید با مطالعه دقیق نیازهای کارفرما و نوع استفاده از تاسیسات مکانیکی از قبیل ساختمانی و یا صنعتی صورت پذیرد.
استفاده مطلوب از کلیه امکانات شرکتهای تاسیساتی و مهندسین مکانیک، برق، عمران و معماری جهت احداث سیستم های گرمایشی و سرمایشی، تهویه مطبوع، گاز، آب، برق، تخلیه فاضلاب، علائم هشدار دهنده، تماس تلفنی، ارتباط بین داخل و خارج ساختمان و حمل و نقل بین طبقات با استاندارد و کیفیت مطلوب نیازمند شرکتهای تاسیساتی، مهندسین و کارشناسان مجرب است تا با تجربههای قبلی خود بتوانند به اجرای دقیق تاسیسات پرداخته و بنابراین باعث ایجاد ایمنی، زیبایی، استحکام و افزایش عمر مفید آن شوند. آنها با در نظر گرفتن ابعاد کلی کار و برنامهریزی دقیق و جزئی شما را از صرف هزینههای دوباره و گزاف جهت تعمیر و بهبود عملکرد و بهرهوری تاسیسات بینیاز میکنند.