مراحل اجرای تاسیسات الکتریکی ساختمان

تاسیسات الکتریکی ساختمان شامل طراحی و اجرای سیستم‌های سیم کشی ساختمان‌ها و همچنین تاسیسات برقی مراکز صنعتی و تاسیسات الکتریکی می‌شود. برای مثال این گونه تاسیسات شامل: اتصالات تلفن، آنتن مرکزی، روشنایی و نور، سیستم اعلام حریق، نصب دوربین مدار بسته، آسانسور و غیره می‌شود.

مراحل اجرای تاسیسات الکتریکی ساختمان

تاسیسات الکتریکی ساختمان

به طور کل می‌توان گفت که تاسیسات الکتریکی ساختمان، مجموعه‌ای از تجهیزات الکتریکی برای تامین اتصالات برقی ساختمان است. با اجرای تاسیسات برقی ساختمان، نور محل زندگی و ساختمان تامین می‌شود. برای اجرای تاسیسات الکتریکی ساختمان، می‌بایست اصول ایمنی خاص آن را رعایت کرد. همچنین رعایت کلیه این قوانین ضروری است.

 همانطور که گفته شد تاسیسات الکتریکی ساختمان دارای اصول خاصی است که می‌بایست رعایت شود. همچنین علاوه بر اصول، دارای ترتیب بندی خاصی است که در ادامه ذکر می‌گردد.

مرحله اول طراحی تاسیسات الکتریکی ساختمان در هنگام طراحی اولیه ساختمان است. در این مرحله برق‌کار پس از مراحل مختلف تاسیسات مکانیکی با کمک معمار، به مشخص‌سازی تجهیزات برقی ساختمان می‌پردازد. در مرحله بعدی پس از آن، زیرکاری گچ انجام می‌شود. در این مرحله، نقشه‌های برق ساختمان مانند سیستم‌های صوتی و روشنایی، محل پریز برق و برق اضطراری، محل آیفون، سیم کشی تلفن، کلیدهای برق و موتورخانه ساختمان نقش دارند. در پیاده سازی این مراحل، رعایت کردن دسته‌ای از اصول و قوانین بسیار حائز اهمیت و ضروری است.

ترتیب بندی تاسیسات برقی ساختمان

برای مثال تراز کردن توسط لیزر، تراشیدن و مشخص سازی مسیر لوله، ایجاد شیارها با عمق زیاد برای قوطی کلید و پریز، نصب قوطی برای پریز شامل این ترتیب بندی است.

چند نمونه از کلید و پریزی که در تاسیسات الکتریکی ساختمان به کار می‌رود شامل؛ کلید یک پل، دو پل و سه پل، کلید دو راه، کلید صلیبی و جلوه‌ای است و انواع پریزها مانند پریز ریش تراش، پریز بی‌خطر و پریز صنعتی در تاسیسات الکتریکی ساختمان استفاده می‌شوند.

مرحله سوم پس از گچ کاری و کف سازی، تمیز بودن لوله‌ها است که باید در مراحل اولیه این کار صورت گیرد. سیم کشی داخل لوله‌ها پس از انجام این مراحل صورت می‌گیرد. همچنین کابل‌های گوناگون مانند تلفن، آنتن ماهواره و آیفون در مراحل خودشان نصب می‌شوند.

در تاسیسات الکتریکی ساختمان، نقشه خوانی سیم کشی دارای اهمیت بسیار است. رعایت چند نکته برای ترتیب بندی اصول تاسیسات الکتریکی ساختمان واجب است. این نکات شامل مراحل برق کشی ساختمان، رعایت استانداردها، استفاده از ابزار و تجهیزات تخصصی است. در هنگام انجام تاسیسات الکتریکی ساختمان، توصیه می‌شود تا از ابزار و لوازم لازم ساختمانی جدیدتر استفاده کنید. در ادامه سه مرحله برق کشی ساختمان را ذکر می‌کنیم.

  • پس از انجام سفت کاری و گچ و خاک دیوار
  • پس از سفید کاری دیوار ساختمان
  • پس از نقاشی و پایان کلیه امور ساختمان

تاسیسات الکتریکی ساختمان و یا برق کشی ساختمان طبق تکمیل شدن ساختمان به سه مرحله تقسیم می‌شود.  برای هر یک از این مراحل، از ابزار خاص برای تاسیسات الکتریکی استفاده می‌شود. مرحله‌ای به نام مرحله صفر در انجام تاسیسات ساختمان وجود دارد که این مرحله از ابتدای آن به نحوه تاسیسات الکتریکی ساختمان توجه می‌شود. در این مرحله، نقشه کشی و نقشه خوانی از اقدامات بسیار مهم آن است. نقشه برق و آموزش برق کشی ساختمان از مواردی است که برای سیم کشی یک ساختمان نیاز است. این نقشه زبان طراحی در انتقال اطلاعات برق است.

رعایت تمامی اصول و قوانین در اجرای مراحل تاسیسات الکتریکی ساختمان، نتیجه کار صحیح و بدون نقض را به شما می‌دهد. رعایت نکات ایمنی کار، یکی از عوامل موثر در نتیجه کار صحیح است. برای مثال برق کشی ساختمان از مراحل اولیه است که قبل از گچ کاری می‌بایست به شکل صحیح آن را اجرا کرد. انجام دادن کار با برق و برق کشی ساختمان دارای اهمیت زیادی است و می‌بایست با دقت بیشتری انجام شود. تمامی این مسائل نشان از اهمیت رعایت اصول ایمنی و اهمیت کار می‌دهد. نقشه تاسیسات الکتریکی ساختمان به شما کمک می‌کند تا کیفیت و سرعت کار خود را بالا ببرید. بنابراین داشتن نقشه تاسیساتی نیز در این کار مهم است.